Μαργαριτάρια: χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή συντήρηση και φροντίδα τους

Τα μαργαριτάρια, διαχρονικό σύμβολο κομψότητας και ομορφιάς, είναι σίγουρα από τα πιο αγαπημένα γυναικεία κοσμήματα. Πολλές φορές οι πελάτες μας απευθύνονται σε εμάς προκειμένου να επιδιορθώσουμε κάποιο κόσμημα με μαργαριτάρια που είτε έχει χτυπηθεί είτε έχει χάσει την αρχική του λάμψη.

Τι πρέπει να κάνετε όμως για να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση τα μαργαριτάρια σας;

Τα μαργαριτάρια χρειάζονται την απαραίτητη φροντίδα για να συντηρηθούν σωστά.

Τα αληθινά μαργαριτάρια σχηματίζονται από την οργανική ύλη που εκκρίνουν τα στρείδια και για να παραμείνουν «ζωντανά» χρειάζονται υγρασία την οποία απορροφούν από την ατμόσφαιρα ή από το σώμα που τα φοράει.

Συγκεντρώσαμε παρακάτω κάποιες συμβουλές για την ορθή προστασία και συντήρησή τους:

-Να τα φοράτε πάντοτε μετά την προσωπική σας περιποίηση, μακιγιάζ, άρωμα, για να μην επηρεάζονται από τις χημικές ουσίες που μπορεί να περιέχονται στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε.

-Μην τα φοράτε ενώ κάνετε κάποια οικιακή εργασία, μια και τα προϊόντα καθαρισμού, ενδέχεται να τα βλάψουν.

-Μην τα φοράτε ενώ μαγειρεύετε, καθώς κάποια συστατικά, όπως για παράδειγμα το ξύδι, ο χυμός λεμονιού και η μαγειρική σόδα, μπορεί να βλάψουν το κόσμημά σας.

-Να τα σκουπίζετε συχνά με ένα μαλακό στεγνό πανί που να μην έχει χρησιμοποιηθεί αλλού.

-Τα μαργαριτάρια αποτελούν ένα από τα πιο μαλακά υλικά της κοσμηματοποιίας. Είναι, λοιπόν, πολύ πιθανό, να γδαρθούν, αν έρθουν σε επαφή με αλλά υλικά κοσμημάτων. Για αυτό το λόγο συστήνεται να τα τοποθετείτε σε θήκες από μαλακό πανί, ξεχωριστά από τα άλλα κοσμήματα. Θα πρέπει, επίσης, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην σας πέσει το κόσμημα σε κάποια σκληρή επιφάνεια.

-Να ελέγχετε συχνά το δέσιμο και το κούμπωμά τους και κάθε δύο χρόνια ή ακόμη και κάθε χρόνο, εφόσον τα φοράτε συχνά, θα πρέπει να τα δίνετε στους επαγγελματίες χρυσοχόους για να τα καθαρίζουν και να αλλάζουν την ειδική μεταξωτή κλωστή με την οποία είναι δεμένα. Η αλλαγή της κλωστής αφαιρεί και τυχόν συσσωρευμένη σκόνη που μπορεί να βλάψει τα μαργαριτάρια σας.

Ανακαλύψτε τις συλλογές μας σε κοσμήματα μαργαριταριών:

Maritima

Utopia