Ο γάμος της Τάνιας και του Αλέξανδρου #KalfidisStories

Η Τάνια και ο Αλέξανδρος απαντάνε στις ερωτήσεις μας και μοιράζονται μαζί μας στιγμές από τον υπέροχο γάμο τους στη Σαμοθράκη!

Πώς έγινε η πρόταση γάμου;

«Η πρόταση γάμου ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, πολύ αυθόρμητη και έγινε το Φεβρουάριο του 2018 στα γενέθλια ενός πολύ αγαπημένου φίλου, όταν πάνω στην κουβέντα ο Αλέξανδρος μας ανακοίνωσε ότι σκέφτεται εμείς να κάνουμε τον γάμο μας το καλοκαίρι στο αγαπημένο μας μέρος, το νησί της Σαμοθράκης! Έτσι είχε αποφασιστεί το μέρος και μαζί με αυτό και η εκκλησία η οποία είναι η πανέμορφη Αγία Παρασκευή της Άνω Μεριάς. Ένα ξωκλήσι πάνω στο κύμα!»

Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις για τον γάμο;

«Να γίνει ένας γάμος σε κλειστό φιλικό κύκλο με ένα τριήμερο πάρτυ με αγαπημένους ανθρώπους στο αγαπημένο μας μέρος! Όπως και έγινε! Η ημερομηνία μας έκλεισε για 1 Σεπτεμβρίου».

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που κάνατε;

«Το πρώτο που κάναμε ήταν να το ανακοινώσουμε σε γονείς και φίλους. Φυσικά υπήρξαν αντιδράσεις από τους γονείς μας για το ότι θα είχαμε μόνο φίλους και τις οικογένειές μας χωρίς άλλους συγγενείς (πέρα από τα αδέρφια των γονιών μας) αλλά τους δώσαμε να καταλάβουν ότι αυτό είναι που πραγματικά θέλουμε και πολύ σύντομα το δέχτηκαν».

Πώς σχεδιάσατε τον γάμο σας;

«Για τον σχεδιασμό του γάμου διαλέξαμε χωρίς δεύτερη σκέψη τον παλιό και καλό μου φίλο και συμφοιτητή Σωτήρη από το Sotirios vintage art gallery! Με λίγες φωτογραφίες, με λίγα λόγια, πολύ μεράκι και αγάπη μας έκανε τον στολισμό στην εκκλησία και στον χώρο του πάρτυ πιο όμορφο από όσο είχαμε ποτέ σκεφτεί! Ο γάμος μας ήταν σε boho στυλ με ρομαντικές πινελιές και τα χρώματα που διαλέξαμε ήταν οι αποχρώσεις του σάπιου μήλου με κάποιες πιο σκούρες νότες και όλα τα χρώματα που μας πρόσφερε η παλέτα του τοπίου στον περιβάλλοντα χώρο!»

Το νυφικό, η ανθοδέσμη και οι βέρες ήταν σε αντίστοιχη αισθητική;

«Ναι. Το νυφικό ήταν και αυτό σε αντίστοιχη ρομαντική διάθεση, ενώ για τις βέρες θέλαμε κάτι απλό και συγχρόνως ιδιαίτερο. Η ανθοδέσμη ήταν ένα μπουκέτο κερωμένο (επεξεργασμένο για να μείνει στην αρχική του κατάσταση για πολύ πολύ καιρό) με ορτανσία, ευκάλυπτο, ρουσκους, esparagurra, phleum, helecho vine, rice flower».


Πώς τα περάσατε τελικά σ’ αυτόν τον πανέμορφο γάμο και ποιες στιγμές ξεχωρίζεις Τάνια;

«Η μέρα του γάμου ήταν σαν όνειρο από το πρωί. Ετοιμασίες με την κουμπάρα, λίγο άγχος και πολλή πολλή χαρά! Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιες στιγμές από την ημέρα θα ήταν τρεις, με κορυφαία αυτή του εθίμου που θέλει τον γαμπρό να φεύγει με τους δικούς του από το σπίτι του με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων και να πηγαίνει στο σπίτι της νύφης να την πάρουν και να πάνε μαζί στην εκκλησία! Έτσι η πιο όμορφη και συγκινητική στιγμή ήταν όταν έφτασε ο Αλέξανδρος και είδαμε ο ένας τον άλλο! Η δεύτερη ήταν η στιγμή που πήγαινα στην εκκλησία με τους γονείς και τον αδερφό μου και η τελευταία αλλά όχι λιγότερο σημαντική η στιγμή που φτάσαμε με τους κουμπάρους μας στο πάρτυ και ήταν οι άνθρωποί μας εκεί!»

Ποια είναι η συμβουλή σας σε ένα ζευγάρι για τον σχεδιασμό του γάμου τους;

«Στα παιδιά που ετοιμάζουν τώρα τον γάμο τους θέλουμε να πούμε να το χαρούν! Να κάνουν αυτό που έχουν ονειρευτεί και αυτό που τους γεμίζει! Να μην προσπαθήσουν να τους κάνουν όλους χαρούμενους αν δεν είναι πρώτα αυτοί! Να διαλέξουν να έχουν κοντά τους ανθρώπους που τους ταιριάζουν και τους ηρεμούν! Για το άγχος δεν θα πω να μην έχουν γιατί λίγο θα έχουν… Ό,τι και να γίνει! Και αυτό είναι στο παιχνίδι και εκείνη την μέρα είναι ωραίο. Γιατί μόλις δεις τον άνθρωπο σου, φεύγει και τότε νιώθεις την ευτυχία».

Δαχτυλίδι αρραβώνων Marco Bicego με αμέθυστο και χειροποίητες βέρες: KALFIDIS Jewellery

Φωτογράφος: Nikos Papadoglou Photography