Ρολόγια με την υπογραφή του δανέζικου design

Ρολόγια που θα δώσουν στην καθημερινότητά σας τη minimal αισθητική και τη διαχρονική κομψότητα του δανέζικου design!

Ενώ έχουμε πλέον συνηθίσει να κοιτάμε την ώρα στο κινητό μας, τα ρολόγια επιστρέφουν τα τελευταία χρόνια, ως ένα από τα πιο σπουδαία trends στον χώρο του κοσμήματος.

Ρολόγια ή αντικείμενα τέχνης; Τα γυναικεία και ανδρικά ρολόγια χειρός του Arne Jacobsen και της δανέζικης εταιρείας Picto έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό για την ιδιαίτερη αισθητική και το μοναδικό τους design.

Ανακαλύψτε τα διάσημα ρολόγια με την υπογραφή του Arne Jacobsen, του αρχιτέκτονα που έκανε το δανέζικο design γνωστό σε όλο τον κόσμο!Ο Jacobsen έγινε ευρέως γνωστός για τα ποικίλα προϊόντα design που σχεδίασε, που συμπεριλαμβάνουν την ξακουστή καρέκλα αυγό και τα περίφημα ρολόγια του.

arne jacobsen chair

Ο Jacobsen είχε σχεδιάσει το 1942 το ρολόι και το κτίριο του δημαρχείου του Ώρχους και το 1978 το ρολόι και το κτίριο για την εθνική τράπεζα της Δανίας. Τα εμβληματικά αυτά ρολόγια σχεδιάστηκαν εκ νέου για ρολόγια χειρός με τα ονόματα Roman και Bankers αντίστοιχα.

Οι σχεδιαστές Steen Georg Christensen και Erling Andersen δημιούργησαν τα διάσημα ρολόγια τους τη δεκαετία του 1980, θέλοντας να «σχολιάσουν» τη σχετικότητα του χρόνου, προτείνοντας έναν νέο τρόπο για να βλέπουμε την ώρα. Μια «εικόνα του χρόνου», όπως μας υπενθυμίζει και το όνομα των διάσημων ρολογιών. Τα PICTO, ακολουθώντας το δανέζικο minimal design, αποτελούνται από μια κουκκίδα για ωροδείκτη και έναν λεπτοδείκτη βελόνα. Ο καινοτόμος σχεδιασμός των PICTO κατέκτησε όλο τον κόσμο και αγαπήθηκε πολύ από τον χώρο της τέχνης. Σήμερα, αποτελούν μέρος της μόνιμης έκθεσης του MoMA, του μουσείου μοντέρνας τέχνης της Νέας Υόρκης.

Χρωματιστά, χαρούμενα, πρωτοποριακά, τα δανέζικα PICTO προτείνουν έναν νέο, λιγότερο αγχωτικό τρόπο για να βλέπουμε την ώρα, υπενθυμίζοντάς μας τη σχετικότητα του χρόνου.

Συνδυάστε ​​τα με το λουράκι που επιθυμείτε. Δερμάτινο λουράκι, σιλικόνης ή μεταλλικό; Σας αρέσει η μονοχρωμία ή σας εμπνέει το color block; Εσείς αποφασίζετε!

Δείτε τις συλλογές Picto και Arne Jacobsen στο e-shop μας.