ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΛΦΙΔΗ

«Σκίτσα, πέτρες, ψήγματα, λαβίδες, φλόγιστρα, εκμαγεία, τεχνικές από την ιστορία της ελληνικής χρυσοχοΐας, παγκόσμιες τάσεις, νέες ιδέες, δοκιμές, αποτυχίες και μαθήματα, ταξίδια, διακρίσεις, αναζήτηση
… μια μαγική διαδρομή.»

kalfidis-signature

ΙΣΤΟΡΙΑ

Τρεις γενιές στο κόσμημα, μια ιστορία γεμάτη δημιουργικότητα, πάθος και ομορφιά!

Το 1940, ο Ιωάννης Καλφίδης, νεαρός επιχειρηματίας από την Κωνσταντινούπολη, φτάνει στη Θεσσαλονίκη και ανοίγει το πρώτο κοσμηματοπωλείο με την επωνυμία «Καλφίδης», ορμώμενος από την αγάπη του για το κόσμημα και τα πολύτιμα αντικείμενα. Οι γυιοί του Μιχάλης και Θεόδωρος Καλφίδης μεγαλώνουν μέσα στην οικογενειακή επιχείρηση και έχουν μυηθεί από πολύ μικροί στον «κόσμο» του κοσμήματος.

Ο Μιχάλης Καλφίδης, με σπουδές πολιτικού μηχανικού, ιδρύει το 1991 το κατάστημα και εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας “KOSMIO”, που ασχολείται εξειδικευμένα με τον σχεδιασμό και την κατασκευή υψηλής ποιότητας χειροποίητων κοσμημάτων. Στον μαγικό κόσμο του κοσμήματος, μπαίνει δυναμικά και η σύζυγος του Μιχάλη, Σοφία Καλφίδη, με σπουδές οικονομικών και με εξαιρετικές ικανότητες στο design των κοσμημάτων και την επιμέλεια και διακόσμηση των χώρων και των παρουσιάσεων της εταιρείας. Ο Μιχάλης και η Σοφία μοιράζονται στο εξής το ίδιο πάθος και την αγάπη τους για τα κοσμήματα.

Κάθε δημιουργία τους αντανακλά το ιδιαίτερο βλέμμα, την αισθητική και τη φιλοσοφία τους, αποκαλύπτοντας συγχρόνως και ένα κομμάτι της προσωπικότητάς τους.

Το 2000 εγκαινιάζονται οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις του εργαστηρίου στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης, με στόχο την εισαγωγή και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και τεχνικών.

Το 2004 ανοίγει στον ίδιο χώρο το πρώτο “Showroom KALFIDIS Personal & Precious” για τη λιανική πώληση των κοσμημάτων και το 2010 το κατάστημα στο Sani Resort στη Χαλκιδική. Ακολουθεί το κοσμηματοπωλείο στην οδό Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το 2014.

Στα καταστήματα φιλοξενούνται οι χειροποίητες δημιουργίες της εταιρείας, αλλά και επιλεγμένες συλλογές εκλεκτών επώνυμων οίκων.

Η KALFIDIS-KOSMIO συμμετέχει σε πολυάριθμες εκθέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού και διακρίνεται πολλές φορές για τα κοσμήματά της, ενώ οι μόνιμοι χώροι, τα περίπτερα εκθέσεων και οι βιτρίνες της, λαμβάνουν άριστες κριτικές για τον σχεδιασμό τους και βραβεύονται για τη συνολική αισθητική τους.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Η Σοφία και ο Μιχάλης και μια ομάδα συνεργατών και έμπειρων τεχνιτών αργυροχρυσοχοΐας είναι τα πρόσωπα πίσω από τις πολύτιμες δημιουργίες και την επωνυμία KALFIDIS jewellery.

Τα χειροποίητα κοσμήματα παράγονται σε ένα από τα πληρέστερα εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας στην Ελλάδα.
Το πρώτο εργαστήριο, από το οποίο αναδείχθηκαν οι χειροποίητες κατασκευές της KOSMIO, ιδρύθηκε το 1991. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας που επικεντρώθηκε από την πρώτη στιγμή στην επεξεργασία πολύτιμων λίθων και υλικών, όπως ο χρυσός, το ασήμι, τα διαμάντια, τα μαργαριτάρια και άλλες πολύτιμες πέτρες.

Το 2000 δημιουργήθηκαν οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης, με πρωταρχικό στόχο την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και πολλαπλών τεχνικών παραγωγής και φινιρίσματος, καθώς και τη δημιουργία υψηλής ποιότητας κοσμημάτων σε μεγαλύτερες παραγωγές.

Ο σχεδιασμός των κοσμημάτων βασίζεται στην έμπνευση των δημιουργών, που παρακολουθούν τις παγκόσμιες τάσεις στη μόδα και γνωρίζουν άριστα τα πολύτιμα υλικά, τα μέταλλα και τις πέτρες και στην εμπειρία των  τεχνιτών μας στις παραδοσιακές τεχνικές, αλλά και στη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Η αναζήτηση νέων τεχνικών είναι διαρκής, ενώ ο ιδιαίτερος σχεδιασμός αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην ελληνική κοσμηματοποιία και πολλές φορές επηρέασε δημιουργικά τους νέους σχεδιαστές.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Σήμερα η τρίτη γενιά, ο Άκανθος και ο Ιωάννης συμμετέχουν ήδη στην εταιρεία και έχουν αναλάβει σημαντικά τμήματα της. Ο Άκανθος έχει σπουδές International Tourism Management στο Metropolitan School of London και σπουδές Γεμολογίας στο HRD Institute στην Αμβέρσα και ο Ιωάννης είναι πτυχιούχος Αρχιτέκτονας από το Technical University της Βιέννης. Είναι σημαντική η συμβολή της νέας γενιάς στη σύγχρονη λειτουργία της εταιρείας, τόσο στον σχεδιασμό και την παραγωγή, όσο και στο digital marketing – social media και τις ηλεκτρονικές πωλήσεις.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ

Η ψυχή της KALFIDIS Jewellery είναι οι άνθρωποί της. Οι τεχνίτες, οι σχεδιαστές, οι πωλητές και οι εξωτερικοί μας συνεργάτες, που είναι κοντά μας με την αγάπη, τη δημιουργικότητα και το πάθος τους, εδώ και πολλά χρόνια, είναι για εμάς πολύτιμοι και ανεκτίμητοι. Είναι η ομάδα της KALFIDIS Jewellery!

GALLERY

Οι διαφημιστικές καταχωρήσεις που έχουμε δημοσιεύσει όλα αυτά τα χρόνια στα έντυπα μέσα είναι για εμάς ένας ωραίος τρόπος για να κάνουμε μαζί σας μια αναδρομή στην πορεία μας και να μοιραστούμε μαζί σας δημιουργίες και εικόνες της εταιρείας που αποτέλεσαν ορόσημο στην ιστορία μας.