Ανακάλυψε την πέτρα του ζωδίου σου

Κάθε ζώδιο είναι συνδεδεμένο με μια πολύτιμη ή ημιπολύτιμη πέτρα, γνωστή και ως τυχερή πέτρα του ζωδίου. Στην αρχαιότητα, αλλά και στα νεότερα χρόνια, υπήρχε η πίστη ότι κάθε πέτρα είχε τις δικές της ξεχωριστές ιδιότητες, πολλές από τις οποίες ήταν και θεραπευτικές.

Η ιστορία των πολύτιμων πετρών συνδέθηκε με τους πλανήτες και οι αστρολόγοι θεωρούσαν ότι ήταν ένα είδος φυλαχτού για τον ιδιοκτήτη τους, που του πρόσφερε προστασία, τύχη και καλή ενέργεια. Σας παρουσιάζουμε παρακάτω τη βασική πέτρα που αντιστοιχεί σε κάθε ζώδιο, καθώς και τα κύρια χαρακτηριστικά της.

ΚΡΙΟΣ 21/3-20/4

Διαμάντι, ζωδιακή πέτρα του Κριού

Ο Κριός, που θεωρείται και αρχηγός του ζωδιακού κύκλου, έχει ως τυχερή του πέτρα το διαμάντι, τον ακριβότερο και σκληρότερο πολύτιμο λίθο. Το διαμάντι συμβολίζει τη δύναμη και την αρχηγία, προστατεύει την υγεία και θεωρείται ότι φέρνει τύχη στον κάτοχό του.

ΤΑΥΡΟΣ 21/4-20/5

Ζαφείρι, ζωδιακή πέτρα του Ταύρου

Η πέτρα που αντιστοιχεί στο ζώδιο του Ταύρου είναι το ζαφείρι. Το πιο συνηθισμένο χρώμα του είναι το μπλε, ωστόσο αν το μπλε δεν είναι του γούστου σας, μπορείτε να διαλέξετε μια άλλη απόχρωσή του.

Το ζαφείρι έχει χαρακτηριστεί και ως πέτρα βασιλική ενώ συνδέεται με τη δήλωση της αγάπης, τη δέσμευση και τον ρομαντισμό. Συμβολίζει τη σοφία, την πίστη και την ευγένεια και χαρίζει πνευματική διαύγεια σε όποιον το φοράει.

ΔΙΔΥΜΟΙ 21/5-21/6

Αχάτης, ζωδιακή πέτρα Διδύμων

Η πέτρα των Διδύμων είναι ο αχάτης που συνδέεται με την ηρεμία, τις θετικές σκέψεις και την καλοσύνη. Του αποδίδονται και θεραπευτικές ιδιότητες που σχετίζονται με το νευρικό μας σύστημα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 22/6-22/7

Σμαράγδι, ζωδιακή πέτρα του Καρκίνου

Το σμαράγδι, με το λαμπερό π΄ράσινο χρώμα, είναι η πέτρα του Καρκίνου. Συμβολίζει την ελπίδα και την ηρεμία, ενώ θεωρείται ότι καλλιεργεί το ψυχικό σθένος και το θάρρος, παρέχοντας προστασία στους ευαίσθητους του ζωδιακού κύκλου.

ΛΕΩΝ 23/7-22/8

Όνυξ, ζωδιακή πέτρα Λέοντα

Ο λίθος του Λέοντα είναι ο όνυξ, ένας εντυπωσιακός μαύρος χαλαζίας που συχνά εμφανίζει και λευκές ρίγες.

Η ιστορία του όνυχα προέρχεται από τη μυθολογία. Ο Έρως έκοψε τα νύχια της θεάς Αφροδίτης με ένα βέλος, ενώ αυτή κοιμόταν και άφησε τα κομμάτια τους πάνω στην άμμο. Οι Μοίρες τα μετέτρεψαν αργότερα σε πέτρα, τον όνυχα.

Ο όνυξ έχει προστατευτικές ιδιότητες και συστήνεται να τον έχουμε πάνω μας όταν ταξιδεύουμε. Λέγεται ακόμη ότι βοηθά στην καταπολέμηση των φόβων μας και στην επούλωση ψυχικών τραυμάτων.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 23/8-22/9

Καρνεόλη, η ζωδιακή πέτρα του παρθένου

Η πέτρα του Παρθένου είναι η καρνεόλη, μια κόκκινη μορφή χαλκδονίου, γνωστή και ως πέτρα του αυτοσεβασμού. Θεωρείται ότι συνεισφέρει στην συγκέντρωση και την προσήλωση, αποτελώντας πηγή υψηλής διανόησης. Προστατεύει αυτόν που τη φοράει και του χαρίζει τύχη και αυτοεκτίμηση.

ΖΥΓΟΣ 23/9-23/10

Περίδοτος, η ζωδιακή πέτρα του ζυγού

Αν είσαι Ζυγός, τότε η πέτρα που αντιστοιχεί στο ζώδιό σου, είναι ο πανέμορφος περίδοτος. Ο περίδοτος είναι μια πέτρα που θεωρείται ότι έχει πολλή ενέργεια και ότι λειτουργεί ως μαγνήτης έλκοντας την αφθονία, την υγεία, την ομορφιά και την επαγγελματική επιτυχία.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 24/10-22/11

Μοργκανίτης, η ζωδιακή πέτρα του σκορπιού

Η τυχερή πέτρα του Σκορπιού είναι ο μοργκανίτης, μια ποικιλία του βήρυλλου με γλυκιά ροζ απόχρωση. Πρόκειται για τον λίθο της υπέρτατης αγάπης που θα σας βοηθήσει να έχετε θετικές σκέψεις και να επικοινωνήσετε με έναν ουσιαστικό τρόπο με τους ανθρώπους που σας αφορούν.

Ο μοργκανίτης έχει και εξαιρετικές θεραπευτικές ικανότητες. Βοηθάει σε προβλήματα του αναπνευστικού και νευρικού συστήματος, συνεισφέροντας στην καταπολέμηση του στρες.

ΤΟΞΟΤΗΣ 23/11-21/12

Τοπάζι, η ζωδιακή πέτρα του τοξότη

Η πέτρα του Τοξότη είναι το μπλε τοπάζι. Πρόκειται για έναν λίθο που φημίζεται για τις πολλαπλές του ιδιότητες. Θεωρείται ότι φέρνει ισορροπία σε αυτόν που το φοράει και τον κάνει πιο δεκτικό στην αγάπη. Ενθαρρύνει την εκφραστικότητα, την ειλικρίνεια και τον αυτοέλεγχο και μας προφυλάσσει από ψυχικές διαταραχές.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 22/12-20/1

Το ρουμπίνι, γνωστό και ως βασιλιάς των πολύτιμων πετρών, είναι η πέτρα του Αιγόκερου. Το ρουμπίνι θεωρείται ότι φέρνει υγεία και επιτυχία στον κάτοχό του, ενώ του δίνει ομορφιά και του χαρίζει αγάπη και χαρά.

Επειδή, όμως, το κόκκινο είναι το χρώμα της αγάπης, αλλά και του κινδύνου, αυτός που φοράει το ρουμπίνι, λέγεται ότι μπορεί να διαισθανθεί επερχόμενες δυσκολίες ή ατυχίες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 21/1-19/2

O γρανάτης είναι η τυχερή πέτρα του Υδροχόου. Πρόκειται για μια πέτρα που προσφέρει ανακούφιση σε όποιον τη φοράει, ενώ τον βοηθάει να πάρει τις σωστές αποφάσεις και να αναλύσει τις αιτίες των προβλημάτων του.

ΙΧΘΥΕΣ 20/2-20/3

Η π΄ετρα των Ιχθύων είναι ο πανέμορφος αμέθυστος. Ο αμέθυστος προστατεύει πνευματικά τον κάτοχό του χαρίζοντάς του εσωτερική ηρεμία και γαλήνη. Θεωρείται ακόμη ότι μας βοηθά να απαλλαγούμε από τις κακές συνήθειες και τις εξαρτήσεις.

Δείτε ποιες είναι οι γενέθλιες πέτρες κάθε μήνα.