Αφιέρωμα γάμος: Πώς να διαλέξετε τις ιδανικές βέρες

Καλωσορίζουμε την Άνοιξη με ένα αφιέρωμα στα κοσμήματα γάμου!

Η Άνοιξη και το Καλοκαίρι είναι σίγουρα οι αγαπημένες εποχές για να σχεδιάσει ένα ζευγάρι τον γάμο του. Ο ηλιόλουστος καιρός μας προσκαλεί για να οργανώσουμε τον γάμο μας όπως τον έχουμε ονειρευτεί, έχοντας στη διάθεσή μας ποικίλες επιλογές τόσο για τον χώρο, όσο και για τη διακόσμηση, το νυφικό και φυσικά τα κοσμήματα.

Ξεκινάμε το αφιέρωμά μας, με τις βέρες, το κόσμημα που πρωταγωνιστεί στον γάμο, συμβολίζοντας τον δεσμό και την έναρξη της κοινής πορείας του ζευγαριού.

Βέρες κίτρινο χρυσό18Κ Καλφίδης
΅Wedding Rings by KALFIDIS Jewellery με κίτρινο χρυσό 18Κ και διαμάντι

Πώς θα διαλέξω τις ιδανικές βέρες;

Έχετε ήδη πει το ναι με το μονόπετρο δαχτυλίδι που σας έχει χαρίσει; Τότε είναι η ώρα για να διαλέξετε το δεύτερο πιο σημαντικό δαχτυλίδι της ζωής σας. Πώς θα επιλέξετε τις ιδανικές βέρες για εσάς; Ακούγεται ίσως απλό, αλλά δεν είναι, μια και πέρα από την αισθητική και το γούστο του καθενός, είναι και άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για ένα κόσμημα που θα το φοράτε καθημερινά. Το πιο σημαντικό είναι να βρείτε τη βέρα που ταιριάζει τόσο στην προσωπικότητα, όσο και στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς σας.

Bέρες Καλφίδης με κίτρινο και λευκό χρυσό 18Κ
Wedding Rings by KALFIDIS Jewellery με κίτρινο και λευκό χρυσό 18Κ

Δείτε παρακάτω κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τις τέλειες βέρες για τον γάμο σας.

1. Ξεκινήστε την έρευνά σας νωρίς

Πολλά ζευγάρια περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να επιλέξουν τις βέρες τους, θεωρώντας πως πρόκειται για μια απλή διαδικασία. Καλό θα ήταν να ξεκινήσετε την έρευνά σας τρεις με τέσσερις μήνες πριν τον γάμο, ειδικά αν θέλετε να γίνει κάποια ειδική κατασκευή για εσάς.

2. Ορίστε τα χρήματα που έχετε να διαθέσετε

Πόσο κοστίζουν οι βέρες και ποιο είναι το ποσό που θα έπρεπε να διαθέσετε; Οι βέρες που υπάρχουν στην αγορά είναι ποικίλες και οι τιμές τους μπορεί να ξεκινάνε από 300 ευρώ το ζευγάρι και να ξεπερνούν τις 5.000. Οι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος τους είναι το υλικό τους (χρυσός, λευκόχρυσος, πλατίνα κλπ), ο βαθμός των καρατιών (18Κ ή 14Κ), το βάρος τους, το σχέδιό τους και τα διακοσμητικά στοιχεία, όπως τα εξωτερικά σχέδια και οι πολύτιμες πέτρες.

3. Επιλέξτε το υλικό

Εφόσον ορίσετε το ποσό που θέλετε να διαθέσετε για τις βέρες σας, το επόμενο βήμα είναι να διαλέξετε το υλικό σας.  Χρυσός, πλατίνα, τιτάνιο, αλλα ακόμα και παλλάδιο, tungsten ή ασήμι. Υπάρχει ένα μέταλλο για κάθε αισθητική και… budget.

Βέρες από χρυσό

Όπως το διαμάντι για τα μονόπετρα δαχτυλίδια, έτσι και ο χρυσός είναι το πιο κλασικό και διαδεδομένο μέταλλο για τις βέρες. Ο επιλογές είναι πολλές τόσο στον σχεδιασμό, τα μεγέθη, τα σκαλίσματα, όσο και στις αποχρώσεις του, λευκός, κίτρινος και ροζ. ΄΄Οπως το “μικρό μαύρο φόρεμα”, έτσι και οι χρυσές βέρες είναι πάντα στη μόδα και μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με άλλα κοσμήματα και κάθε σας εμφάνιση. Για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και λάμψη επιλέξτε χρυσό 18Κ ή 14Κ.

Βέρες Καλφίδης με χρυσό 18Κ
Wedding Rings by KALFIDIS Jewellery με κίτρινο χρυσό 18Κ

Βέρες από πλατίνα

Η πλατίνα είναι μια ακριβή επιλογή σε μέταλλο, αλλά η αντοχή της δεν θα σας απογοητεύσει. Η πλατίνα αντέχει στις φθορές του χρόνου, ενώ δεν οξειδώνεται και δεν ξεθωριάζει, με αποτέλεσμα να μην χάνει ποτέ τη λάμψη της.

Βέρες Καλφίδης με λευκό χευσό Κ14
Wedding Rings by KALFIDIS Jewellery με λευκό χρυσό Κ14

4. Διαλέξτε τη βέρα που ταιριάζει με την καθημερινότητα και την αισθητική σας

Εφόσον καταλήξετε στο υλικό της βέρας το επόμενο βήμα είναι να καταλήξετε στο στυλ του δαχτυλιδιού.

Μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και πολλές διαφορετικές προτάσεις. Κλασικές βέρες γάμου, μοντέρνες, ρομαντικές, σφυρήλατες, βέρες με αμμοβολή ή σαγρέ, με διχρωμίες, με καμπύλες ή σε απλές γραμμές, ματ ή γυαλιστερές, με διαμάντια ή χωρίς, η λίστα των επιλογών και των διαφορετικών στυλ είναι πολύ μεγάλη.

Βέρες Καλφίδης με λευκό και κίτρινο χρυσό Κ14
Wedding Rings by KALFIDIS Jewellery με λευκό και κίτρινο χρυσό 14Κ

Επιλέξτε τη βέρα που σας αρέσει πραγματικά αλλά να έχετε στον νου σας ότι το δαχτυλίδι αυτό θα το φοράτε καθημερινά και για πολλά χρόνια, οπότε φροντίστε να μην σας εμποδίζει στην καθημερινότητά σας. Το σχήμα, το βάρος και το πλάτος του, είναι στοιχεία που θα καθορίσουν το πόσο άνετο θα είναι. Φροντίστε, λοιπόν, να δοκιμάσετε διάφορα σχέδια πριν καταλήξετε.

Αν και δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες, θα σας συμβουλεύαμε όταν κάνετε την έρευνά σας να έχετε μαζί σας και το μονόπετρο, ώστε να μπορείτε να το συνδυάσετε με τη βέρα σας. Δεν χρειάζεται φυσικά να ταιριάζουν απόλυτα. Σίγουρα, όμως, θα σας βοηθούσε στην επιλογή σας, να δείτε πώς φαίνονται αυτά τα δύο δαχτυλίδια μαζί, τα οποία άλλωστε θα μπορούσαν να φορεθούν και στο ίδιο χέρι.

Οι άνδρες δεν είναι συνηθισμένοι στο να φορούν κοσμήματα και συνήθως θέλουν μια βέρα που να είναι απλή και ελαφριά, ώστε να μην τους εμποδίζει στις κινήσεις του. Η πιο συχνή τους επιλογή στο μέταλλο είναι ο λευκός ή κίτρινος χρυσός. Αν η μέλλουσα νύφη θέλει τη βέρα της σε διαφορετικό χρώμα χρυσού ή με πιο εντυπωσιακό σχέδιο, είναι απόλυτα αποδεκτό το ζευγάρι να διαλέξει δύο διαφορετικές βέρες.

5. Σκεφτείτε τι θέλετε να χαραχθεί εσωτερικά

Οι βέρες συμβολίζουν την ένωση, τον δεσμό και την αγάπη του ζευγαριού. Συνήθως χαράσσονται εσωτερικά με το όνομα του/της συντρόφου μας, την ημερομηνία γάμου ή γνωριμίας, ενώ πολλές φορές τα ζευγάρια επιλέγουν να χαραχθεί μια μικρή φράση η λέξη που είναι σημαντική για τους ίδιους.

Επισκεφθείτε το e-shop μας και δείτε τη συλλογή μας σε βέρες και κοσμήματα γάμου.