Αφιέρωμα γάμος: Χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξετε τα στέφανα γάμου

“Καλά στέφανα”, ευχόμαστε στους μελλόνυμφους, κάνοντας αναφορά στον πιο σημαντικό συμβολισμό στο μυστήριο του γάμου, τα στέφανα.

Η στέψη, αποτελεί ίσως την πιο συγκινητική στιγμή του μυστηρίου του γάμου, ενώνοντας τους αγαπημένους για την υπόλοιπη ζωή τους. Τα στέφανα συμβολίζουν τη δημιουργία ενός βασιλείου, της νέας οικογένειας, του νέου σπιτικού. Η κορδέλα που τα ενώνει πάντα, συμβολίζει τον αδιάρρηκτο δεσμό του ζευγαριού.

Επιχρυσωμένα στέφανα από ασήμι 999
Επιχρυσωμένα στέφανα KALFIDIS Jewellery από ασήμι 999

Τα στέφανα του γάμου έχουν μεγάλη ιστορία…

Πρωτοεμφανίστηκαν στην αρχαία Ελλάδα, όταν το ζευγάρι φορούσε στεφάνια πλεγμένα από διάφορα φυτά αφιερωμένα στην Αφροδίτη, και συμβόλιζαν την ομορφιά, την καρποφορία και την αρμονία. Στο Βυζάντιο τα στέφανα κατασκευάζονταν από πολύτιμα υλικά και έμοιαζαν με κορώνες, παρομοιάζοντας τη δημιουργία της οικογένειας με τη δημιουργία ενός βασιλείου. Σήμερα, τα στέφανα του γάμου συμβολίζουν την ένωση του ζευγαριού και μπορούμε να τα βρούμε σε ποικιλία σχεδίων.

Πώς επιλέγουμε τα κατάλληλα στέφανα για τον γάμο μας; Το προσωπικό γούστο και η αισθητική μας είναι πάντα οι σύμμαχοί μας , όμως υπάρχουν και κάποια tips που θα προτείναμε να λάβετε υπόψη σας πριν καταλήξετε στην τελική σας επιλογή.

Στέφανα γάμου με τριχρωμία, από ασήμι 999
Στέφανα γάμου KALFIDIS Jewellery με τριχρωμία, από ασήμι 999

Tips για να επιλέξετε τα στέφανα του γάμου σας: Λάβετε υπόψη σας το νυφικό, τα υπόλοιπα κοσμήματα αλλά και το χτένισμα της νύφης!

Στα στέφανα γάμου, όπως και στις βέρες οι επιλογές είναι πολλές. Στέφανα λιτά ή πλούσια στη διακόσμησή τους, στέφανα από ασήμι, επίχρυσα ή λευκά, με μαργαριτάρια ή άλλους πολύτιμους λίθους. 

Επιλέξτε αυτά που ταιριάζουν στο ύφος του γάμου σας, το στυλ του νυφικού και του χτενίσματος της νύφης και ταιριάξτε το υλικό τους με το υλικό των κοσμημάτων σας.

Ο χρυσός και το ασήμι είναι μια κλασική επιλογή για έναν γάμο με παραδοσιακά στοιχεία, ενώ μια πιο μοντέρνα επιλογή είναι η διχρωμία και ο ροζ χρυσός.

Στέφανα γάμου με διχρωμία, από ασήμι 999
Στέφανα γάμου KALFIDIS Jewellery με διχρωμία, από ασήμι 999

Η ματ ή σφυρήλατη επιφάνεια αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή, ενώ το λουστρέ φινίρισμα αποτελεί πάντα μια ασφαλή κλασική λύση.

Αν έχετε ένα συγκεκριμένο θέμα γάμου, και θέλετε να φροντίσετε κάθε λεπτομέρεια να αναδεικνύει το ύφος του γάμου σας, μπορείτε να επιλέξετε μια custom λ΄΄υση που θα είναι φτιαγμ΄ένη ειδικά για εσάς.

Στην KALFIDIS Jewellery έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές με τους σχεδιαστές νυφικών, ώστε να προστεθούν στα στέφανα στοιχεία από το ρούχο, όπως για παράδειγμα αποξηραμένα άνθη.

Μαζί με τον σχεδιασμό των στεφάνων, μπορείτε να επιλέξετε και τη νυφική κουάφ στο ίδιο design, τις κορνίζες-στεφανοθήκες για την τοποθέτηση των στεφάνων μετά τον γάμο, αλλά και τον στολισμό της καράφας και των ποτηριών.

Στέφανα γάμου από ασήμι 999
Στέφανα γάμου KALFIDIS Jewellery από ασήμι 999

Επισκεφθείτε το e-shop μας και δείτε τις προτάσεις μας σε στέφανα γάμου ή ελάτε σε ένα από τα καταστήματά μας για να σχεδιάσουμε μαζί τα στέφανα που ονειρεύεστε.