«Τα κόκκινα φορέματα», μια δράση ενάντια στην έμφυλη βία

«Τα Κόκκινα φορέματα» είναι μια πρωτοβουλία της Rich Passion, του luxury brand ασημένιων κοσμημάτων της Groupe Rich, που στοχεύει στην ενημέρωση και την  ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα έμφυλης βίας.

Red dress project

Στις 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε φωτογράφιση με τη συμμετοχή πολλών γυναικών που στήριξαν ένθερμα τη δράση και φωτογραφήθηκαν φορώντας κόκκινο φόρεμα και ένα βραχιόλι που κατασκευάστηκε από τη Rich Passion ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ θα ακολουθήσει έκθεση των έργων σε gallery, με την επιμέλεια της Ίρις Κρητικού, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τις φωτογραφίες, αλλά και το βραχιόλι του project. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα δοθούν στο Κέντρο Γυναικείων Ερευνών και Μελετών Διοτίμα, που με την πολυετή δράση του επιδιώκει τη συστηματική ανάδειξη και αντιμετώπιση των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών.

H πρωτοβουλία «Κόκκινα φορέματα» είναι εμπνευσμένη από τη δράση “Red dress” που ξεκίνησε στην Αμερική από τη Jaime Black. Η Black είχε δει μια διαδήλωση στην Μπογκοτά το 2010 από τις οικογένειες των δολοφονημένων και αγνοούμενων γυναικών. Όλες τους φορούσαν κόκκινα φορέματα.

Θέλοντας να εκφράσουμε τη στήριξή μας στην πρωτοβουλία «Κόκκινα φορέματα»  διαθέτουμε το βραχιόλι της δράσης στο e-shop και τα καταστήματά μας.

Red dress bracelet

Θέλετε να προμηθευτείτε το βραχιόλι και να ενισχύσετε τις ενέργειες του Κέντρου Διοτίμα; Μάθετε περισσότερα