Το λουλούδι της ζωής: Ευχές για τη νέα χρονιά με το γούρι του 2022

Το φετινό μας γούρι είναι εμπνευσμένο από το Λουλούδι της ζωής. Κατασκευάσαμε ένα μπρελόκ με το μοτίβο αυτό και το χαρίζουμε στους πελάτες μας, με ευχές για τη νέα χρονιά.

Πρόκειται για ένα σύμβολο που έχει αγαπηθεί από την κοσμηματοποία, ενώ συνδέεται με πολλές ερμηνείες και διαφορετικούς πολιτισμούς. Το σχήμα του και ο ιδιαίτερος συμβολισμός του, το καθιστούν μια ιδανική επιλογή για δώρο στους αγαπημένους σας, με ευχές για δημιουργία, ευημερία και αρμονία.

Η ιστορία

Το Λουλούδι της Ζωής είναι ένα συναρπαστικό αρχαίο σύμβολο που το συναντάμε σε διάφορους πολιτισμούς και σημεία του κόσμου. Το σχέδιό του μοιάζει με λουλούδι και το σχήμα του θυμίζει εξάγωνο, αποτελούμενο από ένα πλέγμα επικαλυπτόμενων κύκλων. Αναφέρεται και ως ένα από τα σχήματα της ιερής γεωμετρίας που αποκαλύπτει τους μυστικούς κώδικες του Σύμπαντος.

Μοτίβα επτά επικαλυπτόμενων κύκλων εμφανίζονται σε ιστορικά αντικείμενα από τον 7ο αιώνα π.Χ. και μετά. Είναι γνωστά ως διακοσμητικά στοιχεία στην περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και επιβιώνουν σε μεσαιωνικές καλλιτεχνικές παραδόσεις, τόσο στην ισλαμική όσο και στη γοτθική τέχνη. Το όνομα Λουλούδι της Ζωής δίνεται, ομως, πολύ πρόσφατα, στη δεκαετία του 1990, και συνδέεται με το New Age κίνημα.

Το Λουλούδι της Ζωής και ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι

To Λουλούδι της Ζωής και οι μαθηματικές του ιδιότητες μελετήθηκαν και από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που θεωρείται ότι ήταν λάτρης της γεωμετρίας. Ζωγράφισε το ίδιο το Λουλούδι της Ζωής, καθώς και διάφορα συστατικά του, όπως τον Σπόρο της Ζωής.

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι το διάσημο έργο του Ντα Βίντσι Vitruvian Man σχεδιάστηκε, τουλάχιστον εν μέρει, με βάση το σύμβολο του Λουλουδιού της Ζωής. Το σχέδιο ενσωματώνει ένα τετράγωνο που επικαλύπτει έναν κύκλο.

Το σύμβολο του Λουλουδιού της Ζωής, ως βάση για το σχέδιο, δείχνει ότι οι αναλογίες των ανθρώπων είναι σε αρμονία με τα δομικά στοιχεία του σύμπαντος.

Λουλούδι της Ζωής και συμβολισμός

Το Λουλούδι της Ζωής αντιπροσωπεύει τον κύκλο της δημιουργίας. Ο κύκλος στη μέση του μοτίβου συμβολίζει πώς όλη η ζωή προέρχεται από μια μοναδική πηγή. Οι κυκλοι παραπέμπουν στη σπουδαιότητα της ενότητας όλων των πραγμάτων, προκειμένου να σχηματίσουν έναν πολύπλοκο κόσμο.

Θεωρείται ότι είναι ένα από τα ιερά μοτίβα του σύμπαντος, ένα είδος σχεδίου για όλη τη ζωή, που περιλαμβάνει τα θεμελιώδη πρότυπα για τα πάντα, από τα άτομα έως τους πλανήτες και όλα τα ενδιάμεσα.

Το Λουλούδι της Ζωής μας υπενθυμίζει να ζήσουμε τη ζωή μας με αρμονία και ηρεμία και αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο διαλογισμού.