Εσείς ξέρετε ποια είναι η γενέθλια πέτρα σας;

Δείτε ποιος πολύτιμος λίθος αντιστοιχεί στον μήνα που έχετε γεννηθεί και μάθετε ποιες είναι οι μοναδικές ιδιότητές του!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΓΡΑΝΑΤΗΣ

Η γενέθλια πέτρα του Ιανουαρίου είναι ο πανέμορφος γρανάτης. Η ονομασία του προέρχεται από τη λατινική λέξη «grantum», που σημαίνει «ρόδι», και αποδίδεται στην ομοιότητα των κρυστάλλων, τόσο σε σχήμα όσο και σε χρώμα, με τους σπόρους του καρπού. Ο γρανάτης, προσφέρει ενεργητικότητα, θάρρος και αισιοδοξία, ενώ χαρακτηρίζεται και από ποικίλες θεραπευτικές ιδιότητες.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ

Γεννηθήκατε Φεβρουάριο και το αγαπημένο σας χρώμα είναι το μωβ; Δεν είναι τυχαίο! Η γενέθλια πέτρα του μήνα είναι ο πανέμορφος αμέθυστος που τον συναντάμε σε αποχρώσεις από σκούρο μωβ μέχρι ανοιχτό λιλά! Ο αμέθυστος προστατεύει από τη μέθη και τους εθισμούς και απομακρύνει τα αρνητικά συναισθήματα. Λέγεται ότι ο Άγιος Βαλεντίνος, που έχει την τιμητική του αυτόν τον μήνα, φορούσε πάντα ένα δαχτυλίδι από αμέθυστο!

ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΚΟΥΑΜΑΡΙΝΑ

Η γενέθλια πέτρα του Μαρτίου μας φέρνει μια γεύση καλοκαιριού! Η ακουαμαρίνα, που πήρε το όνομά της, «θαλασσινό νερό», από τις μοναδικές γαλάζιες αποχρώσεις της, θεωρείται ένας από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς πολύτιμους λίθους. Το πιο διάσημο κομμάτι ακουμαρίνας είναι αυτό που κοσμεί το βασιλικό στέμμα της Μεγάλης Βρετανίας. Η ακουαμαρίνα ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σμαράγδι και είναι συνδεδεμένη με ποικίλες ευεργετικές ιδιότητες. Προσφέρει ηρεμία και πνευματική διαύγεια και απομακρύνει τις φοβίες, χαρίζοντας κουράγιο και αυτογνωσία. 
Στις λαϊκές παραδόσεις, θεωρείται ότι προσφέρει στον κάτοχό της διορατικότητα, θάρρος και ευτυχία, ενώ πρ οστατεύει την αγάπη του ζευγαριού και υπόσχεται έναν ευτυχισμένο γάμο! Επίσης, η ακουαμαρίνα είναι η τυχερή πέτρα των ναυτικών! 

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΔΙΑΜΑΝΤΙ

Η γενέθλια πέτρα του Απριλίου είναι το διαμάντι, ο «βασιλιάς»των πολύτιμων λίθων, γνωστός για την ιδιαίτερη λάμψη και τις ιδιότητές του, αλλά και για τις ιστορίες και τους μύθους που τον συνοδεύουν. Το διαμάντι συμβολίζει την αιωνιότητα, την υγεία και το θάρρος, ενώ χαρίζει αυτοπεποίθηση και πνευματική ισορροπία. Το όνομά του προέρχεται από την ελληνική λέξη «αδάμας» που σημαίνει αδάμαστος, ανίκητος. Έχει χρησιμοποιηθεί με ποικίλους τρόπους στη κοσμηματοποιία και έχει «πρωταγωνιστήσει» πολλές φορές σε ταινίες, βιβλία και τραγούδια. 
Είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά της υψηλής κοσμηματοποιίας και, ως σύμβολο της απόλυτης αγάπης, το μονόπετρο δαχτυλίδι με διαμάντι αποτελεί το κλασικό δώρο για την πρόταση γάμου στην αγαπημένη σας.

 

ΜΑΪΟΣ-ΣΜΑΡΑΓΔΙ

Η γενέθλια πέτρα του Μαΐου είναι το σμαράγδι, ο πιο ακριβός πολύτιμος λίθος μετά το διαμάντι! Το σμαράγδι είναι γνωστό για το εντυπωσιακό του πράσινο χρώμα, το οποίο μάλιστα χρησιμοποιείται ως μέτρο σύγκρισης για τις αποχρώσεις άλλων πράσινων λίθων. Αποτελεί σύμβολο αγάπης, καλοσύνης και σοφίας, ενώ συγχρόνως συμβολίζει την ευμάρεια και θεωρείται ότι φέρνει λάμψη και επιτυχία στον επαγγελματικό τομέα. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που αποτελεί αγαπημένη επιλογή για τα κοσμήματα των διασημοτήτων. Χαρακτηριστικό είναι το μονόπετρο δαχτυλίδι της Mariah Carey, με το εκθαμβωτικό σμαράγδι 17 καρατίων και κόστος 2,5 εκατομμύρια δολάρια!

ΙΟΥΝΙΟΣ-ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ

Η γενέθλια πέτρα του Ιουνίου είναι το πανέμορφο και δημοφιλές μαργαριτάρι, μια από τις πιο συχνές επιλογές των γυναικών στο κόσμημα. Σύμβολο της αγάπης, της ευγένειας και της ομορφιάς,
το μαργαριτάρι θεωρείται ότι προσδίδει κομψότητα, θηλυκότητα
και διαχρονικό στυλ. Στην ιστορία της μόδας συνδέθηκε έντονα με την Coco Chanel, η οποία συνήθιζε να φοράει σειρές μαργαριτάρια, ακόμη και με τις πιο casual εμφανίσεις της. Όπως είχε δηλώσει ο Christian Dior για τη Chanel: «Με ένα μαύρο πουλόβερ και δέκα σειρές μαργαριτάρια ξεσήκωσε την μόδα».

ΙΟΥΛΙΟΣ-ΡΟΥΜΠΙΝΙ

Η γενέθλια πέτρα του Ιουλίου είναι το ρουμπίνι, γνωστό για το ιδιαίτερο κόκκινο χρώμα του και τις μοναδικές του ιδιότητες. Το ρουμπίνι διώχνει τη θλίψη και απομακρύνει την αρνητική ενέργεια, χαρίζοντας ενέργεια, θάρρος και δύναμη. Θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες που αποτοξινώνουν το σώμα και είναι ευεργετικές για την καρδιά και το κυκλοφορικό. Ένα από τα πιο διάσημα, αλλά και πολύτιμα κοσμήματα, στην ιστορία της κοσμηματοποιίας είναι το σχεδιασμένο από τον Cartier περιδέραιο με ρουμπίνια και διαμάντια για την Elisabeth Taylor.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ-ΠΕΡΙΔΟΤΟΣ

Η αγαπημένη πέτρα του Αυγούστου που φέρνει τύχη στους λέοντες και τους παρθένους του μήνα αυτού, είναι ο φωτεινός περίδοτος, με το εξαιρετικό ανοιχτοπράσινο χρώμα. Πρόκειται για μια πέτρα που έχει συνδεθεί με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και φέρνει ομορφιά και αισιοδοξία στη ζωή μας. Η μοναδική θετική του ενέργεια ταιριάζει απόλυτα με τον Αύγουστο και τις διακοπές!

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΖΑΦΕΙΡΙ

Η γενέθλια πέτρα του Σεπτεμβρίου, το ζαφείρι ή αλλιώς «πέτρα της σοφίας», είναι ο πολύτιμος λίθος της ηρεμίας και της περισυλλογής και χαρίζει γαλήνη και προστασία σε όποιον το φοράει. Το πιο χαρακτηριστικό και διάσημο κόσμημα με ζαφείρι είναι το δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Diana, με το εντυπωσιακό οβάλ ζαφείρι Κεϋλάνης, πλαισιωμένο με διαμάντια. Πρόκειται για το ίδιο δαχτυλίδι που χάρισε ο πρίγκιπας William στην Kate Middleton.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗ

Η γενέθλια πέτρα του Οκτωβρίου είναι η τουρμαλίνη, αγαπημένο υλικό στον κλάδο της κοσμηματοποιίας. Η τουρμαλίνη συναντάται σε όλους τους χρωματισμούς του ουράνιου τόξου, ενώ μπορεί να σχηματίζει και πανέμορφους συνδυασμούς δύο και περισσότερων αποχρώσεων. Χαρίζει αγάπη, γαλήνη και μακροζωία.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΚΙΤΡΙΝΗΣ

Όσοι έχετε γεννηθεί τον Νοέμβριο μπορείτε να φωτίσετε και να χαρείτε τις ψυχρές μέρες του μήνα διαλέγοντας κοσμήματα με τον λαμπερό κιτρίνη! Ο κιτρίνης, η γενέθλια πέτρα του Νοεμβρίου, είναι γνωστός για την ήρεμη και θετική ενέργεια, τη ζεστασιά και την καλή τύχη που προσφέρει σε όποιον τον φοράει.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ-ΜΠΛΕ ΤΟΠΑΖΙ

Η τελευταία γενέθλια πέτρα του χρόνου είναι το πανέμορφο μπλε τοπάζι. Το τοπάζι είναι γνωστό απο την αρχαιότητα και πήρε το όνομά του από τον τόπο προέλευσής του, το νησί Topaz της Ερυθράς Θάλασσας. Το συναντάμε σε πολλές αποχρώσεις με ποικίλες χρωματικές ιδιότητες. Όσοι έχετε γεννηθεί τον Δεκέμβρη επωφελείστε από τις πολλαπλές θεραπευτικές του δυνατότητες, ενώ σας χαρίζει χιούμορ, αισιοδοξία και ακεραιότητα.